tiistai 13. marraskuuta 2012

Cheek - Anna Mä Meen ft. Jonne Aaron

Cheek - Anna Mä Meen featuring Jonne Aaron


Esittäjä(t): Cheek & Jonne Aaron
Kappale: Anna Mä Meen
Albumi: Sokka Irti
Albumin julkaisuvuosi: 2012
Julkaisija: Liiga Music/Rähinä Record's
Cheek (oik.nim. Jare Tiihonen) on pitkänlinjan suomalainen rap-artisti joka on pitänyt itseään pitkään pinnalla suomalaisessa rap-kulttuurissa, ja sen kyllä näkee ja kuulee. Arvostelussa oleva kappale ja video on Cheekin uusimmalta levyltä "Sokka Irti" ja biisissä puhutaan ihmissuhteista.

Aluksi videota katsellessani keskityin pelkästään videoon ja mietin kuinka se liittyy ko. biisiin, koska videon alussa esiintyy kaksi vähiinpukeutunutta naista odotellen vessaan pääsyä ja vessassa itse Jare istuu ylivuotavan raanan ja jonkunlaisen mystisen laatikon kanssa. Tuo laatikko kulkee koko videon Cheekin mukana ja lopussa hän avaa sen, mitä se mahtaa sisältää? Sitä ei koskaan kerrottu. Biisistä päätellen voisi ajatella laatikon sisältävän jotakin Jaren entiselle naisystävälle kuuluvaa/kuulunutta jota hän on pitänyt itsellään muttei enää kykene.
Varsinkin kuvauspaikat ja tapahtumat kuvaavat juuri sitä, ja videon loppupuolella keinuva nainen saattaisi ainakin omasta mielestäni kuvata Cheekin entistä naista, joka seuraa tilannetta etäältä ja jota Cheek ei halua huomioida. 

Itse kappale taas on mielestäni hyvä, ja siinä on hyviä laineja. Eniten mieleen painautui kohta: ...Mut mä ajoin suhteen lunastukseen.. jossa viitataan niin Cheekin autorakkauteen kuin suhteeseen joka on loppunut ikävästi. Jare teki sen taas, loistavilla lyriikoilla tuo ilmi sen mitä huonot suhteet ovat tai miten hän ne näkee.

...Tänään seksipommit käy mulle laastareista...

Joka tapauksessa, vaikka biisin aihealue ei ole paras mahdollinen mistä voisi räpätä Cheek tekee siitäkin hyvän ja flow rullaa. Kaiken kuitenkin kruunaa mahtava Jonnen kertosäe.

Kouluarvosanoissa antaisin 8+. Mitä sinä olet mieltä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti