keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Asa - Mitiih

Asa - Mitiih



Esittäjä(t): Asa
Kappale: Mitiih
Albumi: Leijonaa Metsästän

Asa (oik. nim. Matti Salo) on suomalainen rap-artisti joka kuului aikoinaan Rähinä Record'siin mutta myöhemmin liittyi mukaan Roihis Musicaan. Asa on tehnyt musiikkia myös nimellä Avain ja Asa Masa.

Otin Asa:n kappaleen Mitiih arvosteltavaksi siksi että se on yksi lempikappaleistani kyseessä olevalta artistilta ja muutenkin kappaleen sanoma ja tausta uppoavat minuun. Kappaleen taustasta ensimmäisenä korvaan iskee mukavankuuloinen kitarariffi joka toistuu kappaleen ajan useasti ja rumpukomppi, letkeää ja mukaansatempaavaa. Taustassa ei myöskään ole käytetty turhia efektejä eli kuuntelija pystyy samaistumaan taustaan ja keskittyy enemmän sanoihin. Muutenkin tykkään taustasta (biitistä) sen takia että se olisi mahdollinen soittaa myös itse, normaaleilla soittimilla.

Pureudutaanpa sitten sanoihin, Asan sanoitukset eivät ole sitä luokkaa (eivätkä koskaan olletkaan) mitä muilla "massaräppäreillä" on. Hän pyrkii ottamaan kantaa sanoituksillaan erilaisiin asioihin eikä oikeastaan missään kappaleessa koita kehua itseään, tosin tästäkin voidaan olla montaa mieltä mutta omasta mielestäni asia on näin. Se mitä kappaleella loppujenlopuksi sanoitusten avulla pyritään hakemaan, jää ainakin minulle hieman epäselväksi, mutta voisin poimia muutamat lyriikat kappaleesta jolloin ehkä lukijalle käy enemmän selväksi tämä.

"Soittakoon naapuri hymyillen skittaa/ Nään silmästä oven myy naapureille spittaa"
"Jumalamme ulos tanssikoon tahdissa/ Huitoo talonmies seitsemässä kahvissa"
"Anna vaan kaikkes/ Annan vielä enemmä/

Yhteenvetona Asa teki kappaleen johon ei kyllästy, jos sanoituksiin sattuisi kyllästymään voisi kuuntelija "hengailla" taustan tahdissa. Jokatapauksessa, hyvä kappale iskevillä sanoituksilla.

Kouluarvosanoissa antaisin 9½. Mitä mieltä sinä olet?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti